Çisenti ya da çiseleme, çok küçük su damlaları halindeki bir yağış türüdür. Çoğunlukla 0,2-0,5 mm çapında olan damlacıklar hava akımları nedeniyle bazen uçuyor gibi görünür. Büyük damlalar yağmur damlası, daha küçük olanlar ise genellikle bulut veya sis damlacıklarıdır. Meteorolojik sembolü DZ’dir.
Çiseleme yağış türünde damlacıklar genellikle çapı 0,5 mm den küçük olup su moleküllerinden oluşmaktadır. Bu yağış türü genellikle stratus ve stratokümülüs bulutlarından yağar. Bu damlacıklar çok küçük olmasından dolayı çok büyük bir kısmı daha yere düşmeden buharlaşıp su buharı döngüsüne katılırlar. Bu nedenle yağışın tamamı gözlemlenemez.
Çiseleme genellikle insan üzerinde çok küçük etkilere sahip olmasına rağmen daha şiddetli hava olaylarına öncülük yapabilir. Donma noktası sıfırın altındayken çiseleme yine de yeryüzüne düşebilir. Bu yağışın ardından yollarda tehlikeli olan ani buzlanma meydana gelebilir.
Çisenti okyanus üzerinde geniş alanda sık görülen bir yağış türdür. Az da olsa daha soğuk olan astropika alanlarında da görülmektedir. Bu alanlarda deniz sınır tabakası boyunca uzanan stratus ve stratucumulus bulutları hakimdir.
Düşük yığılma oranı olmamasına rağmen, çiseleme meydana gelmektedir. Çiselemenin bilinebilmesi için bilim adamları daha karmaşık hassas cihazlar, yüksek frekanslı çiselemeyi fark edebilen türden radarlar üretmeye yönelmişlerdir. Çiselemenin yoğunluğu güçlü bir şekilde bulut şekline ve okyanus yüzeyindeki havanın yükselmesine bağlıdır.
Yüksek çiseleme miktarı, bulut damlacıklarının düşük konsantrasyonlu hava kütlelerinin bulunduğu deniz bulutlarında eğilimli olduğu bilinmektedir. Bulut ve çiseleme arasındaki bağlantı, yüksek çözünürlüklü sayısal modelleme simülasyonu ile incelenebilmektedir.